H Eλλάδα αποχαιρετά τον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα

H Eλλάδα αποχαιρετά τον Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Στην κηδεία Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Τσίπρας 

Η Πολεμική Αεροπορία αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί τους δύο πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Αυτή την ώρα τελείται στην Τρίπολη η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού. Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας.

Στην κηδεία δίνουν το «παρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον τομεάρχη Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θοδωρή Δρίτσα.

Λίγο μετά τις 9 και μισή στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, έφτασαν οι χαροκαμένοι γονείς του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα με το Φάντομ στην Ανδραβίδα.

Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του γηροκομείου Τρίπολης, καθώς ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ηλικιωμένους.

Παίρνουν τιμητικά τον βαθμό του Αντιπτέραρχου

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας που έχασαν τη ζωή τους με το μοιραίο F-4 Phantom, με τον κωδικό 507 που συνετρίβη την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη – δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS