Χαλκιδική: Συνελήφθη ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού που σώθηκε με ΚΑΡΠΑ από πνιγμό

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο πατέρας του τρίχρονου αγοριού που σώθηκε με ΚΑΡΠΑ από πνιγμό

Στη σύλληψη του πατέρα του τρίχρονου αγοριού, που κόντεψε να πνιγεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση λουόμενου που του έκανε ΚΑΡΠΑ, προχώρησε το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

Ο αλλοδαπός πατέρας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 13:30, όταν οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να έχει αναπνοή. Ένας λουόμενος άρχισε αμέσως να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για περαιτέρω περίθαλψη.

Το Λιμενικό Σώμα αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο αγόρι, 3 ετών, βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, εντός της θάλασσας στην παραλία “ΞΕΝΙΑ” Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στο ανωτέρω ανήλικο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και ιδιώτη γιατρό και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος αλλοδαπός πατέρας του ανηλίκου, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο)».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ