Χανιά: «Μας ζήτησαν μέχρι 85.000 ευρώ για ένα παιδί» - Μαρτυρία-σοκ για την υπόθεση εμπορίας βρεφών

Χανιά: «Μας ζήτησαν μέχρι 85.000 ευρώ για ένα παιδί» - Μαρτυρία-σοκ για την υπόθεση εμπορίας βρεφών

Ευρύτατα γνωστή στη Γερμανία φαίνεται πως ήταν η δράση της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά. Νέα στοιχεία και πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση εμπορίας βρεφών που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Όπως φαίνεται, η δράση της ήταν ευρύτατα γνωστή… στη Γερμανία, αλλά και στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της χώρας μας, από το 2020!

Η «Deutsche Welle» είχε κάνει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη βιομηχανία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Μάλιστα, σε αυτό υπήρξε και εκτενής αναφορά στα Χανιά.

Στο ντοκιμαντέρ οι δύο δημοσιογράφοι, προσποιούμενοι το υπογόνιμο ζευγάρι, κλείνουν ραντεβού στην κλινική ως δήθεν ενδιαφερόμενοι για τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας. Όπως εξηγούν, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ευνοϊκό, επιτρέπει στις γυναίκες που το επιθυμούν να γίνουν παρένθετες μητέρες και δίνει στους γονείς ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες: Το ότι μέσω δικαστικής διαδικασίας τα γονικά δικαιώματα περιγράφονται πριν καν ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

«Απίστευτο με πόση ωμότητα μας είπαν ότι το κάνει για τα λεφτά»

Όπως λένε στο ντοκιμαντέρ, οι δυο τους μπήκαν μέσα στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τους υποδέχτηκαν ο γιατρός και ο βοηθός του και τους είπαν ότι ζευγάρια από όλο τον κόσμο έχουν αποκτήσει παιδιά εκεί. «Απ’ ό,τι φαίνεται, με τεράστιο οικονομικό αντάλλαγμα. Το κόστος για εμάς θα ήταν μεταξύ 78.000-85.000 ευρώ. Από αυτά 20.000-25.000 ευρώ θα πήγαιναν στην παρένθετη. Μας είπαν ότι δεν πρέπει να αναπτύξουμε συναισθηματικό δέσιμο μαζί της και ότι το κάνει για τα λεφτά. Ήταν απίστευτο με πόση ωμότητα μας το είπε κατευθείαν, ότι το κάνει για τα λεφτά! Η παρένθετη μητέρα παίρνει ένα μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ -όπως επιτρέπει ο νόμος- και στο τέλος, μετά τη γέννα, 10.000-15.000 ευρώ στο τέλος. Αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο αλτρουιστικό» αναφέρουν.

«To μέγιστο ποσό είναι 10.000 ευρώ, 20.000 είναι παράνομο»

Η δημοσιογράφος ανάφερε την εμπειρία της στους αρμόδιους φορείς, συνομιλώντας με την τότε αναπληρώτρια πρόεδρο της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια αστικού δικαίου Νομικής Σχολής, πρωτεργάτρια του νόμου για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η αντίδρασή της; «Αυτό είναι παράνομο, δεν επιτρέπεται. To μέγιστο ποσό είναι 10.000 ευρώ, 20.000 είναι παράνομο, θεωρείται πληρωμή, δεν επιτρέπεται».

Όσο για το γεγονός ότι τους ζήτησε χρήματα, απάντησε: «Το μαθαίνω από εσάς. Δεν είναι δυνατόν. Είναι σοκαριστικό, δεν το έχω ακούσει. Λυπάμαι που φέρονται έτσι στους ξένους. Δεν ήταν αυτό το πνεύμα του νόμου, όταν είπαμε να προσελκύσουμε ιατρικό τουρισμό». Τέλος, δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία για την υπόθεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ