Χάος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Γέμισε αμέσως μόλις άνοιξε κλινική covid - Ουρές τα ασθενοφόρα

Χάος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Γέμισε αμέσως μόλις άνοιξε κλινική covid - Ουρές τα ασθενοφόρα

Τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα με το Σύστημα Υγείας να επιβαρύνεται αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ιδίως στο Ιπποκράτειο σημειώνονται σκηνές χάους.

Το πρωί τελείωσε μια ακόμα εφιαλτική εφημερία, όπου τα ασθενοφόρα έκαναν ουρά έξω από τα επείγοντα και οι ασθενείς περίμεναν επί ώρες για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

17 ύποπτα κρούσματα
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά την εφημερία επιβεβαίωσε ότι προσήλθαν πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ακόμα 17 ύποπτα.

Άνοιξε επιπλέον κλινική covid
Σημείωσε πως το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία – όπως είπε – γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Μάλιστα, όπως είπε οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου δεν είναι απλά γεμάτες, αλλά τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός αυτών.

Εξαντλημένο το προσωπικό
Ο κ. Τζελέπης επεσήμανε πως οι αντοχές του προσωπικού εξαντλούνται, ενώ σε ερώτηση για ενίσχυση του προσωπικού σημείωσε πως κανένας επικουρικός υγειονομικός δεν έχει έρθει στο νοσοκομείο για να βοηθήσει στην κατάσταση. Σημείωσε πως αντίθετα το προσωπικό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ουρά τα ασθενοφόρα
Από νωρίς το απόγευμα τα ασθενοφόρα έκαναν ουρά έξω από το νοσοκομείο, ενώ ασθενείς και συγγενείς περίμεναν για ώρες μέχρι να καταφέρουν να εξεταστούν.

Οι εικόνες θύμισαν αυτές του πρώτου κύματος όταν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Χαρακτηριστικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίσσονταν σχεδόν σε κάθε εφημερία στον Ευαγγελισμό στα τέλη Μαρτίου, καθώς τα ασθενοφόρα περίμεναν για ώρες στους χώρους του νοσοκομείου για να καταφέρουν να παραδώσουν ασθενείς με κοροναϊό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS