Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες -Στόχος να αποτραπεί το lockdown (Βίντεο)

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες -Στόχος να αποτραπεί το lockdown (Βίντεο)

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σέρρες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ο στόχος της επίσκεψης και της σύσκεψης είναι όχι για να επιβληθεί lockdown, αλλά για να αποτραπεί. «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή».

«Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων. Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ήταν πολύ γόνιμη η συζήτηση με όλους, με τους Δημάρχους και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν αντανακλαστικά και πιστεύω ότι μαζί με όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης θα τα καταφέρουμε. Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή, η βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική πίεση - με πιστή τήρηση των μέτρων μπορούμε να τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Βίντεο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς έφτασε με ελικόπτερο στις Σέρρες

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν κατά την επίσκεψη στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρκουμανέας: Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας τόνισε ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται κάθε περιοχή, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και η ένταξη μίας περιοχής σε κατηγορία δεν είναι τιμωρητική. Γίνονται περίπου 25.000 τεστ την ημέρα στη χώρα. Επίσης επανέλαβε ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και ότι με την τήρηση των μέτρων διευκολύνουμε το σύστημα υγείας που έτσι πιέζεται λιγότερο.

Τζιτζικώστας: Ενα lockdown θα ήταν καταστροφικό

Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από το Δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών Αλ. Χρυσάφη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS