Χαρδαλιάς: Δημιουργεί και νέο μέτωπο η κακοκαιρία Ιανός – Θα πλήξει απόψε και την Αττική

Χαρδαλιάς: Δημιουργεί και νέο μέτωπο η κακοκαιρία Ιανός – Θα πλήξει απόψε και την Αττική

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κακοκαιρία Ιανός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του μετά την πρωινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή, καθώς όπως τόνισε το επόμενο 9ωρο θα είναι κρίσιμο.

Όσον αφορά στις καταστροφές τόνισε ότι οι υπηρεσίες έχουν δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων, αλλά όχι για κάτι πολύ σοβαρό και όχι κάτι που να μην είναι αντιμετωπίσιμο. Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος. Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχουν διακοπές ρεύματος και στα τρία νησιά και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ιανός» «Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για 6 με 9 ώρες και μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και να εξακολουθεί να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου», τόνισε στις δηλώσεις του. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, ενώ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Ενα κομμάτι της μάζας κινείται βορειοανατολικά και σε συνδυασμό με τα μελτέμια που θα συναντήσει, θα δημιουργήσει έντονες τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας από το μεσημέρι και το απόγευμα», είπε.

Το νέο μέτωπο, το οποίο θα κατευθυνθεί νοτιοανατολικά, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, θα επηρεάσει τη Νότια Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, με καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστούν Φωκίδα και βόρεια Εύβοια που από το απόγευμα αναμένεται να δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πότε θα βρέξει στην Αττική

Η κακοκαιρία «Ιανός» που σφυροκοπά τα νησιά του Ιονίου από το βράδυ της Πέμπτης θα φτάσει και στην Αττική με καταιγίδες, ενώ αναμένεται να πέσουν και μεγάλες ποσότητες νερού το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού στην Αττική θα είναι:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo.gr, για την Αττική προβλέπει ότι «έως τις απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στον Σαρωνικό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ανέφερε πως σήμερα θα είναι δύσκολη ημέρα για την Αττική, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3397479103647370&set=a.105970616131585&type=3
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS