Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Εθνικής Άμυνας αντιλαμβάνεται πλήρως το υψηλό δημοσιονομικό φορτίο που προκαλεί η αντιμετώπιση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης, γι' αυτό -σε συνεχή συνέργεια τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία όσο και με τον ΕΟΠΥΥ- θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταρτιστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία δυσχεραίνουν το έργο τους».

«Κατά την παρούσα φάση», εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, «μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, το ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ ανέρχεται σε 287.927.004 ευρώ».

Για τα έτη 2019, 2020 και 2021, όπως είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «έχουν αποπληρωθεί οφειλές που ανέρχονται σε 45.689.263 ευρώ, 50.154.494 ευρώ και 63.265.036 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ για το τρέχον έτος αναμένονται επιπλέον πληρωμές».

Επεσήμανε, δε, ότι έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, «αποφασίστηκε και ενισχύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, για το 2021, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ΝΙΜΤΣ».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αυτό «το ποσό είναι επιπλέον των αποπληρωμών που πραγματοποιεί ο ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

«Τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παρέχοντας υψηλές ιατρικές υπηρεσίες, στελεχωμένα από προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εξοπλισμένα άρτια, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους, ειδικά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για οποιαδήποτε υγειονομική απαίτηση, έχοντας υψηλότατη αποδοχή για το έργο τους στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Χαρδαλιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ