Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, αίρονται σε Πάρο και Αντίπαρο

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, αίρονται σε Πάρο και Αντίπαρο

Την άρση του ειδικού περιοριστικού καθεστώτος που επεβλήθη σε Πάρο και Αντίπαρο εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, επισήμανε ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι η εικόνα στα δύο νησιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την τήρηση των οδηγιών.

Από σήμερα η Πέλλα, η Πιερία, η Ημαθία και το Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Σχετικά με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η περιφέρεια Αττικής, τα μέτρα που ισχύουν παρατείνονται, σημείωσε. Πέρα από την περιφέρεια Αττικής, επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί οι περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης , Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Σαντορίνης, Ρόδου, Κω και Βόλου. Σε αυτές τις περιοχές ισχύει απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, καθώς και ανώτατο όριο 50 ατόμων για δημόσιες εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS