Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία-Υποχρεωτικές οι μάσκες-Τέλος οι εκδρομές – Ποιες οι εξαιρέσεις

Χαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία-Υποχρεωτικές οι μάσκες-Τέλος οι εκδρομές – Ποιες οι εξαιρέσεις

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα παρουσίασε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε λίγες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης.

Ο κ. Χαρδαλιάς περιέγραψε τις υποχρεώσεις τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων αλλά και των γονέων προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η υγεία των παιδιών και των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους τους μαθητές σε όλες τις τάξεις. Υποχρεωτική είναι η μάσκα επίσης και για τους δασκάλους αλλά και τους επισκέπτες του σχολείου.

Τόνισε την ανάγκη επίσης της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών για την χρήση και εξοικείωση με την μάσκα, κάτι που θα περιλαμβάνεται στη διδασκαλία των πρώτων τάξεων.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και στην μεταφορά των μαθητών και των συνοδών αυτών.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις μόνο για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία θα αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ.

Τέλος, σημείωσε πως δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, ενώ όσες διδακτικές επισκέψεις ή περίπατοι πρέπει να γίνονται θα γίνονται μόνο με την χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

Πύλες εισόδου

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS