Χατζηγεωργίου: «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων λένε τα περισσότερα μέλη της επιτροπής

Χατζηγεωργίου: «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων λένε τα περισσότερα μέλη της επιτροπής

Στο άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων φαίνεται ότι προσανατολίζεται η αρμόδια επιτροπή που διαβουλεύεται, αυτή την ώρα, για το μέλλον της εκπαίδευσης. 


Ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου τόνισε πως η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Ο κ. Χατζηγεωργίου στάθηκε σε τρεις βασικούς παράγοντες:

πρώτον, τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν καθώς σε διεθνές επίπεδο είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό των παιδιών που νοσούν

δεύτερον, οι επιπτώσεις της νόσου είναι πολύ μικρές με μόνο το 0.01% να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

τρίτον, ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του κοροναϊού είναι ιδιαίτερα χαμηλός

Με βάση τα παραπάνω, όπως διευκρίνισε ο έμπειρος λοιμωξιολόγος, και με δεδομένο ότι αναμένεται νέο κρούσμα κοροναϊού - με τον οποίον δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει, όπως είπε, ούτε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. τα παιδιά θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω την απόφαση της επιτροπής που συνεδριάζει αυτή την ώρα για το θέμα», κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Χαρδαλιάς: Θετική εμπειρία σε γυμνάσια και λύκεια

Θετικά στοιχεία παρουσίασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού. «Η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά, έχουμε καλά επιδημολογικά στοιχεία, μέρα με τη μέρα προσαρμοζόμαστε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης αλλά και δομών φιλοξενίας από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Για ακόμη μία φορά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέστησε την προσοχή των πολιτών με αφορμή το άνοιγμα των εστιατορίων, ενώ για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα. «Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS