Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Φλώρινα και Σέρρες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Φλώρινα και Σέρρες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Στα "λευκά" έχουν... ντυθεί αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με το Νυμφαίο να μοιάζει παραμυθένιο, με την ολόλευκη εικόνα από το χιόνι να εντυπωσιάζει.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, εξάλλου, η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν πολύ κρύο και παγεροί βοριάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία έχει αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη και στη χώρα μας, ήδη από την Παρασκευή. Το χιόνι στο Νυμφαίο στρώθηκε στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα επίσης το Πισοδέρι Φλώρινας αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.

YN 2023 11 18 11.06.32

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού

Τα κυριότερα ωστόσο χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι η επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το διήμερο Σάββατο 18/11 και Κυριακή 19/11.

Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό.

Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.

Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 19/11 οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ