Χρυσοχοΐδης για Αχαΐα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς -Αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας

Χρυσοχοΐδης για Αχαΐα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς -Αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε ενημέρωσή του για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στη Ζήρεια του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Σε δηλώσεις του από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σωθήκαν εκατοντάδες περιουσίες χάρη στη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες.

«Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης και 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από εχθές στο τόπο της πυρκαγιάς και πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς», ενημέρωσε ο υπουργός.

Εξήγησε ότι τα εναέρια μέσα ήταν άμεσα παρόντα παρά το γεγονός ότι είχαν ξεσπάσει και άλλες φωτιές σε άλλα σημεία της χώρας, ενώ εστάλησαν 2 μηνύματα από το 112 προκειμένου να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι. Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στις απομακρύνσεις πολιτών από οικισμούς, στεγανοποίησε την παλαιά και τη νέα εθνική οδό ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Επίσης, το λιμενικό απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες δια θαλάσσης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στην περιοχή έφτασαν 30 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, άτσαλη κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ, τεθήκαν σε άμεση επιφυλακή υγειονομικές μονάδες της περιοχής, ενώ κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δήμοι και οι περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Χρυσοχοϊδης για καύσωνα
Οσον αφορά τον καύσωνα επισήμανε: «Ολες οι Υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα, για την προστασία των ευπαθών ομάδων για την προστασία των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την άρτια λειτουργία των κρίσιμων υποδομών και των κρίσιμων λειτουργιών της χώρας. Όλα αυτά σήμερα, την πρώτη μέρα της δοκιμασίας που περνάμε, λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα, και δηλώνω με ικανοποίηση ότι το κράτος, η αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς που έχουν αναλάβει έναν ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση αυτής της κρίσης λειτουργούν στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται τις επόμενες μέρες. Οι αντίξοες συνθήκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί και οι μετεωρολόγοι. Καλούμε τους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον ή στον αστικό ιστό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και να διαδώσει πυρκαγιά με τεράστιους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Εμείς είμαστε όλοι εδώ, σε επαγρύπνηση, σε κινητοποίηση σε επιφυλακή και είμαστε όλοι εδώ και θα παραμείνουμε και τα επόμενα 24ωρα που θα εκδηλώνεται το φαινόμενο αυτό, εδώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά που βρίσκεται στον τόπο της πυρκαγιάς και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS