Η Ελλάδα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου

Η Ελλάδα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου

Στην 4η θέση της λίστας με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, ενόψει του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων.

Η χώρα μας φαίνεται ότι κερδίζει την προτίμηση του 6,2% των πολιτών από τη «γηραιά ήπειρο», ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Ισπανία με το 10,4%. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ιταλία με 9% και τρίτη είναι η Γαλλία με 7%. Πέμπτη είναι η Γερμανία με το 5,2% των προτιμήσεων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ρεπορτάζ του BBC, αναφέρεται ότι οι Βρετανοί τουρίστες αναμένεται να αγνοήσουν τις κυβερνητικές συστάσεις να αποφύγουν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια σε χώρες που το Λονδίνο έχει κατατάξει στην «πορτοκαλί» λίστα και οι οποίες «αποτελούν πολύ δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα».

Στην 7η θέση του Global top-10
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από το διεθνές δίκτυο τουριστικών κρατήσεων Virtuoso ως «παραδοσιακά δημοφιλής τουριστικός προορισμός» για την πελατεία του και κατατάσσεται τη χώρα μας 7η στους Top-10 φετινούς θερινούς προορισμούς, οι οποίοι είναι κατά σειρά: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Μεξικό, Γαλλία, Μπαχάμες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Καναδάς, Ισπανία και Ιρλανδία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ