Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα: Έρχεται ο εμβολιασμός των εφήβων 15-17 ετών

Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τα δεδομένα: Έρχεται ο εμβολιασμός των εφήβων 15-17 ετών

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Βάνα Παπαευαγγέλου και μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές πως «Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, «Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε. Είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης».

Και συμπλήρωσε πως «Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνεται η ηλικία. Ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης και σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι».

Το εμβόλιο Pfizer για την ηλικία άνω των 16

Εν συνεχεία εξήγησε πως ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16. «Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε πάντως.

Όπως τόνισε, «τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων».
«Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» διευκρίνισε.

Μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer, πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, μελετούμε τη νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15. Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευθούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο.

Συνέπειες εμβολίων

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχουμε δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε 20 και 30 χρόνια, αλλά με βάση τη βιολογία και την τεχνολογία για το mRNA δεν προκύπτει ότι τα εμβόλια θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις ή ότι έχουν σχέση με την αναπαραγωγή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS