Η Πισπιρίγκου κάνει έρευνες στη φυλακή για την κεταμίνη - Είχε απευθυνθεί σε ιατροδικαστή για να μάθει λεπτομέρειες

Η Πισπιρίγκου κάνει έρευνες στη φυλακή για την κεταμίνη - Είχε απευθυνθεί σε ιατροδικαστή για να μάθει λεπτομέρειες

Στον ιατροδικαστή Θεσσαλίας, Χρήστο Κραββαρίτη, είχε απευθυνθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν πριν από τη σύλληψή της, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ο κλοιός έσφιγγε γύρω της κι εκείνη αναζητούσε, μέσω του τότε συνηγόρου της Απόστολου Λύτρα, μια δεύτερη γνώμη γύρω από τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Λίγο καιρό αργότερα, κι ενώ ήδη ήταν έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού, η 34χρονη κατηγορούμενη επικοινώνησε για δεύτερη φορά μαζί του, θέλοντας να πάθει περισσότερα για την κεταμίνη, τη φονική ουσία που σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, την ημέρα της σύλληψής της εκείνος μόλις είχε μελετήσει τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους πρώτους θανάτους. Η μεν έκθεση της Χριστίνας Τσάκωνα απέδιδε σε ηπατική ανεπάρκεια το θάνατο της Μαλένας, ενώ η Αγγελική Τσιόλα είχε υπογράψει πως το βρέφος της οικογένειας, η μόλις 6 μηνών Ίριδα, είχε φύγει από τη ζωή λόγω αγενεσίας φλεβοκόμβου. Όπως είπε ο Χρήστος Κραββαρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «T-live», εκείνη την ημέρα είχε καθησυχάσει ουσιαστικά τη μετέπειτα κατηγορούμενη ότι δεν έβλεπε πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

«Την ημέρα που εξέτασα τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις των κοριτσιών ήταν η ημέρα που συνελήφθη η 33χρονη», ανέφερε ο κ. Κραββαρίτης. «Όταν διάβασα τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Μαλένας και της Ίριδας κατά σύμπτωση μου τηλεφώνησε η κατηγορουμένη. Της είπα ότι δεν χρειάζεται τεχνικός σύμβουλος γιατί εφόσον οι συνάδελφοι εμμείνουν σε αυτές τις εκθέσεις, νομίζω ότι όλα τα ευρήματα συγκλίνουν σε ένα παθολογικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνει κάποιους ανθρώπους με αυτή την ιδιότητα». Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς κατέληξαν ότι τα δύο κορίτσια πέθαναν μέσω ασφυκτικού μηχανισμού όχι επειδή εντοπίστηκαν κάποια ευρήματα αλλά διά της μεθόδου του αποκλεισμού.

Την ημέρα που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας καθώς, σύμφωνα με την αιτία θανάτου που είχε προσδιορίσει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, το 9χρονο κορίτσι είχε πεθάνει από υψηλή δόση κεταμίνης που είχε εντοπιστεί στον οργανισμό της.

«Έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό της, ενώ ήταν προσωρινά κρατούμενη, με ρώτησε για την κεταμίνη. Ήθελε κάποιες πληροφορίες. Ήταν καλοκαίρι, νομίζω Ιούλιος» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος δεν θέλησε να πει περισσότερα λόγω προσωπικών δεδομένων και δεν διευκρίνισε αν η δεύτερη αυτή επικοινωνία που είχε με την κατηγορούμενη έγινε μέσω του τέως συνηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου ή του νυν, Αλέξη Κούγια.

Το υπόμνημα από τον Μάνο

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος εισηγούνταν την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δικηγόροι του πατέρα των τριών παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, κατέθεσαν στο Δικαστικό Συμβούλιο υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν τη διευκρίνιση της ώρας πραγματικού θανάτου της 9χρονης καθώς στην εισαγγελική πρόταση αναφερόταν ο χρόνος που επίσημα κηρύχθηκε νεκρή, δηλαδή τη στιγμή που ιατρικώς κρίθηκε ότι η συνέχιση της ανάνηψης δεν θα είχε αποτέλεσμα. 

Το Δικαστικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του συνηγόρου που αναφέρονται στο υπόμνημα, διευκρίνισε ότι ο χρόνος πραγματικού θανάτου της Τζωρτζίνας είναι 14:28 και όχι 15:50 που αναγράφεται ως επίσημη ώρα θανάτου της. Στις 14:28 στο δωμάτιο νοσηλείας της Τζωρτζίνας βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS