Ιατροδικαστής Λέων για το έγκλημα στην Κω -Τα στοιχεία που θα δείξουν το δολοφόνο -Οι δυσκολίες στην εξιχνίαση

Ιατροδικαστής Λέων για το έγκλημα στην Κω -Τα στοιχεία που θα δείξουν το δολοφόνο -Οι δυσκολίες στην εξιχνίαση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ανέλυσε τα δεδομένα στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια και εξηγεί τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στο δρόμο της εξιχνίασης της υπόθεσης.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Λέων. «Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα» πρόσθεσε.

Γιατί είναι σημαντικές οι τοξικολογικές εξετάσεις

«Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου» ανέφερε.

Αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες, θα είχε περιορισμένες αντιστάσεις

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

Το γενετικό υλικό θα «δώσει» τον δράστη και τους συνεργούς στο έγκλημα

Παράλληλα ο Γρηγόρης Λέων μίλησε για τα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη του εγκλήματος. «Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεχθεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν τον δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».

 

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2023 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS