Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Διακομίστηκαν στο «Λαϊκό» και στο ΚΑΤ

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Διακομίστηκαν στο «Λαϊκό» και στο ΚΑΤ

Ενα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ', Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του orthodoxtimes.

Ιερέας από τη Βέροια ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης, που είναι από τη Βέροια, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στο πρόσωπο και στο σώμα, μόλις κατάλαβε ότι η απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου θα ήταν η καθαίρεσή του.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Από την επίθεση, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ επλήγησαν και δύο δικηγόροι των συνοδικών δικαστηρίων.

Ενας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που άκουσε τις φωνές των Μητροπολιτών έσπευσε να συλλάβει τον δράστη, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε και εκείνος από το καυστικό υγρό. Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών - πεζή περιπολία της ΕΛΑΣ - που βρίσκονταν τυχαία στην περιοχή, κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS