Ιγκεμποργκ Μπέουχελ: Η Ολλανδή δημοσιογράφος είναι ακόμα εδώ και μιλάει για «push back στο Αιγαίο»

Ιγκεμποργκ Μπέουχελ: Η Ολλανδή δημοσιογράφος είναι ακόμα εδώ και μιλάει για «push back στο Αιγαίο»

Επανεμφανίστηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ιγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία είχε κατηγορήσει τις ελληνικές Αρχές για πρακτικές push back στο Αιγαίο - για να μιλήσει για άλλη μία φορά για «εκδίωξη ξεγυμνωμένων παιδιών».

Η Ολλανδή, η οποία είχε δηλώσει το Νοέμβριο - μετά από το επεισόδιο που είχε προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου , στην κοινή συνέντευξη Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε - ότι επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της, έλαβε μέρος στη διαδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή στα Πετράλωνα στη μνήμη του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο το 2013, σε ένα φρικτό ρατσιστικό έγκλημα, αφού οι δράστες δεν τον γνώριζαν κάν, αλλά τον επέλεξαν ως θύμα λόγω του χρώματός του.

Στον χαιρετισμό της, η Μπέουχελ μίλησε και πάλι για πρακτικές push back από τις ελληνικές Αρχές, «με την επιστροφή στην Τουρκία ξεγυμνωμένων παιδιών», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο Πέτρος Κωνσταντίνου της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και την δασιστική απειλή», έφτασε να χαιρετίσει «τους Χιώτες που εμπόδισαν το ξεκίνημα των εργασιών του νέου στρατοπέδου-φυλακή στη Χίο», επειδή θα πρόκειται για κλειστή δομή. Όπως είναι γνωστό, τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή της νέας δομής στη Χίο, στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Ύδρα, όταν διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούσε έναν νεαρό Πακιστανό ο οποίος δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS