Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον δημοσκόπο -Τον πρόδωσε η καρδιά του στη θάλασσα

Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον δημοσκόπο -Τον πρόδωσε η καρδιά του στη θάλασσα

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός, από καρδιά ενώ κολυμπούσε, του γνωστού δημοσκόπου Ηλία Νικολακόπουλου.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος έφυγε ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αχλάδι της Σύρου, μπροστά από μια ταβέρνα, λίγο πριν καθήσουν στο τραπέζι με την υπόλοιπη παρέα για φαγητό.

Στην παραλία ακολούθησαν σοκαριστικές στιγμές.

Η παραλία «πάγωσε», όταν οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τις κραυγές μιας γυναίκας από την παρέα του, να φωνάζει το όνομά του κι αυτός να μην ανταποκρίνεται.

«Τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγαμε όλοι στην παραλία», αναφέρει η υπεύθυνη της τοπικής ταβέρνας. Μια κοπέλα κολύμπησε λίγα μέτρα, καθώς ο ίδιος δεν βρισκόταν ιδιαίτερα βαθιά, τον έπιασε και τον μετέφερε στην παραλία.

Εκεί βρίσκονταν ένας ακτινολόγος και μια νοσηλεύτρια, καθώς και ένα ακόμη άτομο, που είχαν γνώση παροχής πρώτων βοηθειών. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως μάταια, όπως αποδείχθηκε.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που κλήθηκε ήταν στο σημείο και τον παρέλαβε. Οι διασώστες έκαναν κι αυτοί προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Ηλία Νικολακόπουλο

Τον άνθρωπο που συνέδεσε το πρόσωπό του όσο κανείς άλλος με τις εκλογές, αποχαιρέτησε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν ο άνθρωπος που με τη συνεργασία του με το Mega στην πρώτη του περίοδο ταυτίστηκε απόλυτα με τη βραδιά των εκλογών κατά τη διάρκεια των οποίων εξηγούσε με απλότητα και σαφήνεια τα δεδομένα και τις εξελίξεις.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα τελευταία χρόνια ο Ηλίας Νικολακόπουλος συνεργαζόταν στενά με τον Αλέξη Τσίπρα, ως σύμβουλος. Μάλιστα είχε και γραφείο στην Κουμουνδούρου.

Μητσοτάκης: Πλήγμα για τον σοβαρό πολιτικό διάλογο

«Η ξαφνική απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου αποτελεί πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον σοβαρό πολιτικό διάλογο. Η δημόσια σφαίρα και η αναλυτική σκέψη στη χώρα μας χάνουν έναν από τους πιο συνεπείς και ευγενείς υπηρέτες τους. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Τσίπρας: Τον αποχαιρετώ με βαθιά οδύνη, του χρωστάμε πάρα πολλά

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον Ηλία Νικολακόπουλο. Τον προοδευτικό διανοούμενο, τον φίλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη. Τον άνθρωπο που συνδύαζε με σπάνιο τρόπο επιστημονική γνώση με προοδευτική σκέψη και ακεραιότητα. Του χρωστάμε πάρα πολλά. Τα συλλυπητήριά μου στους δικούς του¬.

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο κανείς να φανταστεί εκλογές στην Ελλάδα χωρίς τον Ηλία Νικολακόπουλο

Σε ανακοίνωσή του για την ξαφνική απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε:

«O Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις ακαδημαϊκών που η επιστήμη την οποία υπηρετούσε είχε ταυτιστεί με το δικό του όνομα. Με τη γνώση, την αναλυτική του σκέψη και την ψυχραιμία του, ως καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, υπήρξε δάσκαλος χιλιάδων φοιτητών, ορισμένοι από τους οποίους κινήθηκαν μετέπειτα στα χνάρια του. Είχε σπουδάσει στην Αθήνα, τη Λωζάνη και το Παρίσι, Μαθηματικά και Θεωρία Πιθανοτήτων.

»Στο ευρύ κοινό είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου κατέκτησε τον σεβασμό των πολιτών με τις ακριβείς εκτιμήσεις του και την ικανότητά του να εξηγεί απλά τα πιο σύνθετα πολιτικά ζητήματα. Μέχρι και σήμερα θα ήταν δύσκολο κανείς να φανταστεί εκλογές στην Ελλάδα χωρίς την παρουσία του Ηλία Νικολακόπουλου.

»Υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τις αξίες της Αριστεράς, ήταν πρόεδρος των ΑΣΚΙ και είχε την επιστημονική επιμέλεια της εκπομπής Ιστορία στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

»Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές του».

Ανδρουλάκης: Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν μια φωτεινή ακαδημαϊκή παρουσία

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε:

«Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν μια φωτεινή ακαδημαϊκή παρουσία. Η προοδευτική σκέψη του και η τεκμηριωμένη πολιτική του ανάλυση ήταν απόλυτα συνυφασμένες με τις εκλογικές βραδιές επί σειρά ετών. Ο ξαφνικός θάνατός του μας γεμίζει θλίψη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΚΕ: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

«Για τον αιφνίδιο θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημείωσε σε μήνυμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Βαρβιτσιώτης: Ο Ηλίας Νικολακόπουλος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

«O Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς αναλυτές που έγραψε τη δική του ιστορία στις εκλογικές μάχες. Η ξαφνική απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο δημόσιο πολιτικό διάλογο» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ανδριανόπουλος: Ήταν κοφτερό μυαλό χωρίς ανοχή σε ανοησίες

Ήταν ένα κοφτερό μυαλό χωρίς ανοχή σε ανοησίες» έγραψε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος για τον χαμό του Ηλία Νικολακόπουλου.

Ο πρώην υπουργός αποχαιρετά τον επιστήμονα-αναλυτή με ένα tweet στο οποίο περιγράφει την φιλία τους από τα παλιά, τους διαφορετικούς δρόμους που είχαν πάρει αλλά και την εκτίμηση για τις αναλυτικές ικανότητές του.

«O Ηλιας Νικολακόπουλος δεν ειναι πια μαζι μας. Φιλος απο τα παληα, με διαφορετικους πολιτικους προσανατολισμους αλλα με εκτιμηση στις γνωσεις και τιςερευνητικες του ικανοτητες, βρεθηκαμε συχνα σε δημοσιους διαλογους και συνεδρια.Κοφτερο μυαλο χωρις ανοχη σε ανοησιες.Θα μας λειψει» έγραψε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS