Ηράκλειο: Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη

Ηράκλειο: Προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται ξανά η Κρήτη η οποία πλήττεται από το κύμα της κακοκαιρίας.

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Κρήτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100 και οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία. Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους είναι ο Ανισαράς, η Ανάληψη, το Κουτουλουφάρι και η Σταλίδα.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος έκανε λόγο για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Σέγκο, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το νερό. Επίσης, όπως είπε ο κ. Σέγκος, υπάρχει ένα παρασυρμένο αυτοκίνητο με ανοιχτά alarm, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία αν υπάρχει κάποιος επιβάτης μέσα.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής έκανε έκλληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ