Ηράκλειο: Στη φυλακή 36χρονος που πόζαρε στα social media με καλάσνικοφ το 2012

Ηράκλειο: Στη φυλακή 36χρονος που πόζαρε στα social media με καλάσνικοφ το 2012

Στη φυλακή βρέθηκε ένας 36χρονος από το Ηράκλειο, καθώς το 2012, δέκα χρόνια πριν δηλαδή, είχε αναρτήσει φωτογραφία στα social media ποζάροντας με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πληροφορήθηκε πως είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, όταν χρειάστηκε πρόσφατα να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση.

Ο 36χρονος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτογραφία στην οποία πόζαρε με το όπλο, θα ήταν η αιτία να μπει στη φυλακή. Το 2012 αναρτήθηκε η επίμαχη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ και το 2018 έλαβε μία κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πολεμικό τυφέκιο, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του, δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο. Έξι μήνες μετά κλήθηκε σε απολογία ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου. «Δεν έχω σχέση με όπλα», τόνισε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, σύμφωνα με το cretalive.gr

Τι συνέβη

Τον Οκτώβριο του 2022, ο 36χρονος μετέβη ανυποψίαστος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση και υπέστη σοκ όταν αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και έπρεπε να τον συλλάβουν. Όπως προέκυψε, είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης σε κάθειρξη πέντε ετών, καθώς δεν είχε λάβει την ειδοποίηση για το δικαστήριο.

Παρέμεινε για μερικές ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων. Τελικά, πριν από λίγες ημέρες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Ο άνδρας αποφυλακίστηκε και πλέον αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS