Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση θαλαμηγού με μικρή λέμβο λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίσθμια, στον Κόλπο των Κεγχρεών.
Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένας από τους δύο Έλληνες που επέβαιναν στη λέμβο, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Η σύγκρουση και η επιχείρηση διάσωσης
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η θαλαμηγός «Barents», σημαίας Μάλτας και μήκους περίπου 50 μέτρων, συγκρούστηκε με τη λέμβο υπό συνθήκες που διερευνώνται. Στο σκάφος επέβαιναν έξι επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος.
Οι δύο άνδρες στη λέμβο φέρεται να είχαν βγει για ψάρεμα. Μετά το περιστατικό περισυνελέγησαν από βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού και μεταφέρθηκαν στη στεριά, όπου τους παρέλαβαν διασώστες.
Εντολή για σύλληψη του κυβερνήτη
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη σύλληψη του κυβερνήτη της θαλαμηγού στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της προβλεπόμενης διαδικασίας και δεν προδικάζει την απόδοση ευθυνών.
Οι λιμενικές Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ αυτών εάν η λέμβος έφερε τα προβλεπόμενα φώτα ναυσιπλοΐας. Παράλληλα, προβλέπονται αιμοληψία, λήψη ούρων για τοξικολογικό έλεγχο και αλκοτέστ, προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος.







