Βίντεο: Αυτή είναι η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας, του ομόφυλου ζευγάριου που αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

Βίντεο: Αυτή είναι η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας, του ομόφυλου ζευγάριου που αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

«Ναι» στον γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά όχι στην τεκνοθεσία λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του επί του σχετικού νομοσχεδίου στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το νομοσχέδιο, το οποίο προτίθεται να φέρει προς ψήφιση τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό το οποίο ήδη ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πως έχει νομοθετηθεί σε 20 χώρες στην Ευρώπη εκ των οποίων οι 15 είναι στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το ζήτημα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και τα δικαιώματά τους. Σε αυτό το σημείο, αναφέρθηκε στην ιστορία δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων διαγνώστηκε με καρκίνο και αγωνιούσαν για την τύχη του παιδιού τους.

Η ιστορία είχε μεταδοθεί τον Ιούνιο του 2023 μέσω του ΣΚΑΪ.

Η ιστορία της Κατερίνας και της Νικολέτας

Στη συνέντευξη η Κατερίνα και η Νικολέτα είχαν περιγράψει ότι αισθάνονται ανυπεράσπιστες σαν ομόφυλη οικογένεια, καθώς η κόρη τους έχει νομικά μόνο έναν γονιό.

«Έχω διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο, σε περίπτωση που δεν πάει καλά, το παιδί, που είναι μόνο στο δικό μου όνομα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να πεθάνω. Με το που πεθάνω η Ιόλη εκτός από μένα χάνει και την Νικολέτα», είπε η Κατερίνα.

«Δεν γίνεται να εύχεσαι, αν είναι να πεθάνει ένας γονιός να είναι αυτός που δεν έχει τη νομική υπόσταση επάνω στο παιδί», πρόσθεσε η Νικολέτα.
Τότε, η Κατερίνα είχε εκφράσει την ελπίδα «να φτιάξουν νομικά τα πράγματα. Να μπορώ να πεθάνω με την ησυχία μου».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη στην ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μια ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει».

«Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα. Και ρωτώ ειλικρινά και κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια επιφύλαξη για το θέμα αυτό: εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία ήδη υπάρχουν με το να μην ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά, τα λίγα ζευγάρια που τελικά τους αφορά το ζήτημα; Και τους αφορά πολύ, ξέρετε. Ένα παιδί γεννημένο στο εξωτερικό δεν μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης γιατί πολύ απλά δεν αναγνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα τον γάμο. Και αναρωτιέμαι, επειδή ακούω πολύ και το θέμα του bullying και με προβληματίζει και εμένα: πότε υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο bullying; Όταν αυτά γίνονται στα κρυφά ή όταν συζητάμε ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά; Νομίζω ότι μάλλον είναι πιο πιθανόν να γίνει στην πρώτη κατηγορία γιατί τα παιδιά αυτά υπάρχουν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ