«Καμπανάκι» Γκάγκα για τη Βόρεια Ελλάδα: Από τους 156 στη ΜΕΘ, οι 151 είναι ανεμβολίαστοι

«Καμπανάκι» Γκάγκα για τη Βόρεια Ελλάδα: Από τους 156 στη ΜΕΘ, οι 151 είναι ανεμβολίαστοι

Την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πως τα δεδομένα είναι αδυσώπητα και δείχνουν την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών, φέρνοντας ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) με 156 άτομα να βρίσκονται σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 151 είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Γκάγκα επανέλαβε ότι δεν υφίσταται θέμα καθολικού lockdown και η προσπάθεια εστιάζεται στο να πειστούν οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία που εμφανίζονται πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Σε σχέση με τους εργαζόμενους που έχει ανασταλεί η εργασία τους γιατί μένουν ανεμβολίαστοι είπε ότι τα ποσοστά δεν έχουν αλλάξει πολύ και πως είναι γύρω στους 5.500 συνολικά εκ των οποίων λίγοι γιατροί, λίγοι νοσηλευτές και αρκετοί από το λοιπό προσωπικό
.
Δεν θα το αντέξω να χάσουμε άλλους συναδέλφους
«Πέρυσι χάσαμε συναδέλφους μας και στη Βόρεια Ελλάδα, δεν μπορούμε να το αντέξουμε άλλο αυτό. Εγώ δεν μπορώ να το αντέξω. Τους χρειαζόμαστε όλους».

Αναφερόμενοι στις λίστες αναμονής χρόνιων πασχόντων και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν λόγω πανδημίας η κ. Γκάγκα είπε ότι «όπου υπάρχουν καθυστερήσεις επιχειρείται να αυξηθούν οι ώρες και να λειτουργήσουμε και Σαββατοκύριακα και να φέρουμε κι άλλους συναδέλφους», πρόσθεσε ωστόσο ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Τέλος απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δημιουργία νέας Επιτροπής η κ. Γκάγκα διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κάποια νέα Επιτροπή που θα λειτουργεί παράλληλα με αυτή των εμπειρογνωμόνων αλλά για μία επιτροπή που θα έχει αναφορά στην πορεία προς την μετα covid εποχή.

«Είναι μια επιτροπή για χρόνια νοσήματα η οποία είναι ήδη θεσμοθετημένη και θα ανασυσταθεί. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή, προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ