«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Τα κρούσματα θα φτάσουν τις 53.000 [Βίντεο]

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Τα κρούσματα θα φτάσουν τις 53.000 [Βίντεο]

Στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI οι Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ και Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών - Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και τοποθετήθηκαν επί της πορείας της πανδημίας στη χώρας μας εστιάζοντας στη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και στο επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως τις τελευταίες δυο ημέρες παρατηρείται μια μικρή επιβράδυνση της μετάλλαξης Όμικρον στα λύματα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, ότι το «ταβάνι» στα κρούσματα θα είναι λίγο χαμηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι τα κρούσματα μπορεί να ανέβουν μέχρι τις 53.000 και όχι μέχρι τις 65.000 που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα δώσουν μια συγκράτηση στα κρούσματα. Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει μια επίδραση αλλά δεν θα δώσει δυναμική επίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων. Πιθανόν να αυξήσει τα κρούσματα μέχρι 10%, σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Από την πλευρά του ο κ. Χρούσος υποστήριξε ότι τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ασφάλεια. Σημείωσε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα και από τα παιδιά και από εκπαιδευτικούς, ενώ ανέφερε ότι η ακαδημία παιδιάτρων είναι θετική στο άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την 5ήμερη καραντίνα όταν κάποιος έχει νοσήσει και στην συνέχεια στα pcr τεστ βγαίνει θετικός, ο κ. Χρούσος ανέφερε ότι η μεταδοτικότητα μετά την Πέμπτη ημέρα ελαττώνεται κατά πολύ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η θετικότητα παραμένει για αρκετές ημέρες αλλά η μετάδοση είναι πολύ λιγότερη. Ωστόσο, σημείωσε ότι καλό είναι αν κάποιος έχει νοσήσει να φοράει τη μάσκα του και μετά την πέμπτη ημέρα.

Τέλος, ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική, περισσότερο από τη Δέλτα. Ωστόσο, όπως είπε τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα περάσει την Όμικρον», ανέφερε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS