«Καμπανάκι» των υγειονομικών στους αρνητές - «Εκρηκτικό μείγμα» η μετάλλαξη και οι συγκεντρώσεις τους

«Καμπανάκι» των υγειονομικών στους αρνητές - «Εκρηκτικό μείγμα» η μετάλλαξη και οι συγκεντρώσεις τους

Τα χέρια «ψηλά» σηκώνουν οι γιατροί της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία με τις εικόνες των συγκεντρώσεων αντιεμβολιαστών, την ώρα που οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνονται.

Ειδικότερα, οι άνθρωποι που σχεδόν επί δύο χρόνια δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές, βλέπουν τις μονάδες Covid να γεμίζουν σταδιακά, κυρίως από ανεμβολίαστους, που πλέον στο κατώφλι ακόμη και του θανάτου μετανιώνουν για όσα επικίνδυνα πρέσβευαν. Παράλληλα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ οι κλινικές Covid που είχαν κλείσει τον Ιούνιο ανοίγουν ξανά.

«Ο καθένας με τα μυαλά του που λένε. Υπάρχουν και άνθρωποι που ό,τι και να τους πει δεν καταλαβαίνουν», σημειώνει η Μερόπη Μανταίου, διευθύντρια 10ης κλινικής πνευμονολογίας νοσοκομείου Σωτηρία».

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα

Η μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα άλλα και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται στις πλατείες δεν είναι εμβολιασμένοι, μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

«Αυτό που είχαμε συνηθίσει να λέμε για τους ανοιχτούς χώρους τώρα πια δεν υφίσταται. Οι συγκεντρώσεις αυτές οδηγούν, και χωρίς μάσκες, σε μεγαλύτερες συρροές κρουσμάτων», επισημαίνει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ.

Στο ερώτημα πώς μπορεί η επιστήμη να πείσει αυτούς τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού, ο Γιάννης Καλομενίδης, πνευμονολόγος στον Ευαγγελισμό, δεν έχει απάντηση. «Το κομμάτι αυτό δυστυχώς είναι και το πιο δύσκολο».

Με δεδομένη την επιμονή των αρνητών στις απίστευτες ιστορίες συνωμοσιολογίας, θεωρείται πλέον πιθανό οι όποιες προσπάθειες γίνονται από το κράτος αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να μην αρκούν για να χτιστεί έγκαιρα το τείχος ανοσίας που θα ανακόψει την επέλαση του ιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS