Καίγονται σπίτια στη Μάνδρα - Οι φλόγες απειλούν οικισμούς στο Λουτράκι

Καίγονται σπίτια στη Μάνδρα - Οι φλόγες απειλούν οικισμούς στο Λουτράκι

Στη Νέα Ζωή Μάνδρας η φωτιά καίει σπίτια.

Η φωτιά στη Νέα Ζωή Μάνδρας καίει ανεξέλεγκτα και μάλιστα ακούγονται και εκρήξεις, ενδεχομένως από μετασχηματιστές.

Εντωμεταξύ μέτωπο φωτιάς κινείται και προς την περιοχή Τσακάλι στη Μάνδρα, περικυκλώνοντας ουσιαστικά την πόλη.

Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στο Λουτράκι

Ομως στις αυλές των σπιτιών βρίσκεται η φωτιά και στο Λουτράκι. Βίντεο που προέβαλε η ΕΡΤ δείχνει τη φωτιά να κινείται γρήγορα και να περνά μέσα από τις γραμμές του προαστιακού, ενώ πλησιάζει και την εθνική οδό, η οποία χθες έκλεισε για αρκετές ώρες εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Δραματική έκκληση στους κατοίκους «Εκκενώστε!»

Υπενθυμίζεται πως στις 13:25 οι κάτοικοι της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου είχαν ειδοποιηθεί με μήνυμα 112 να εκκενώσουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να μετακινηθούν προς Ελευσίνα.

Αστυνομικοί κάνουν έκκληση στους κατοίκους της Νέας Ζωής που έχουν παραμείνει στην περιοχή, παρά το 112, να εκκενώσουν.

Έκκληση κάνει και η Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγιες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους.

Μάλιστα, γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν.

Ο Γ.Αρτοποιός της Πυροσβεστικής σε δηλώσεις του στο Open ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τις 13:25 είναι σε ισχύ μήνυμα του 112 που καθοδηγεί με ασφάλεια τους πολίτες προς την Ελευσίνα. Οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Ζωής να απομακρυνθούν προληπτικά τώρα προς Ελευσίνα. Απομακρυνόμαστε σε ασφαλή χώρο».

Και πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά είναι κοντά και μέσα στον οικιστικό ιστό, επαναλαμβάνοντας την έκκληση οι κάτοικοι να απομακρυνθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούν τώρα με την τελευταία εξέλιξη 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη κι ένα συντονιστικό.

Η φωτιά απειλεί τη Μάνδρα, λέει ο δήμαρχος

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια τώρα απειλεί τη Μάνδρα και οικισμούς της, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, από τον οικισμό Πανόραμα όπου βρίσκεται με τους συνεργάτες του, προτρέπουν τους κατοίκους να αποχωρήσουν για προληπτικούς λόγους. Σημειώνει πως λίγο νωρίτερα με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης εκκενώθηκε ο οικισμός Πουρνάρι και Νέα Ζωή καθώς οι φλόγες από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα- οικισμό Άγ.Σωτήρα με φορά προς τη Ν.Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα» και απευθύνει έκκληση να αποσταλούν άμεσα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Από την πλευρά του, ο α΄ τοπικός σύμβουλος Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου σημείωνε ότι προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλλια Ερυθρές, και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα-Ελευσίνα. Επίσης αναφέρει ότι υπάρχει επίγεια πυροσβεστική δύναμη η οποία όμως δεν αρκεί για να ανακόψει την ένταση της πορείας της πυρκαγιάς και τονίζει ότι χρειάζονται απαραιτήτως εναέρια μέσα. Προσθέτει ότι μηχανήματα και φορτηγά με υδροφόρες για την πυρόσβεση έχουν αποσταλεί από την Περιφέρεια, και τους όμορους δήμους, Λιοσίων και Ασπροπύργου, ενώ μαζί με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί και μεγάλος σύλλογος εθελοντών δασοπυρόσβεσης.

Προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εγκαταλείψουν μοναστήρι

Την ίδια ώρα να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στη Μάνδρα προσπαθούν αστυνομικοί, όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Twitter.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή ώστε να παρέχουν βοήθεια σε όλους τους πολίτες.

Το tweet της αστυνομίας

«Αστυνομικοί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες», αναφέρει στο tweet.

Σημειώνεται πως παραμένει κλειστή η Παλαιά Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, ενώ κλειστές για τα οχήματα είναι και οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα αντίστοιχα.

Οι παρακάτω φωτό και βίντεο δείχνουν το μέτωπο φωτιάς που έφθασε στη Μάνδρα:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ