Δεκέμβριος με ανοιξιάτικο καιρό: «Οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά» -Το σενάριο για τα Χριστούγεννα

Δεκέμβριος με ανοιξιάτικο καιρό: «Οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά» -Το σενάριο για τα Χριστούγεννα

Μπορεί ο χειμώνας να πλησιάζει ημερολογιακά, αλλά ο καιρός μόνο σε αυτήν την εποχή δεν θα παραπέμπει, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτός ο καιρός να παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2023, τουλάχιστον όπως φάνηκε να εννοηθεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά παρότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;».

«Μαλακώνει» ο καιρός -Ανοιξιάτικο σκηνικό από το Σαββατοκύριακο

Επίσης, ο μετεωρολόγος του Open είπε στο δελτίο καιρού που παρουσίασε ότι για την Πέμπτη (30/11) αναμένεται ακόμη καλύτερες συνθήκες, καθώς τα φαινόμενα περιορίζονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και προς τα βορειοδυτικά, ενώ οι νοτιάδες επιμένουν και κρατούν ψηλά για την εποχή τον υδράργυρο.

Επίσης, και την Παρασκευή (1/12) αναμένεται να επικρατήσει ένα ανάλογο καιρικό μοτίβο. Ναι μεν θα σημειωθούν βροχές στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπως και στα δυτικά, στην περιοχή της Ηπείρου και του βορείου Ιονίου, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, ακόμη και πάνω από τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, παρά τις αραιές κατά τόπους συννεφιές. Παράλληλα, αναμένεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, χαλάει ο καιρός από 6/12/23, αλλά ο υδράργυρος θα παραμείνει ψηλά

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι καλό θα ήταν να απολαύσουμε την ηλιοφάνεια των επόμενων ημερών, καθώς από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο καιρός θα χαλάσει ξανά. Όχι ότι θα έρθει κάποιο κρύο, καθώς οι νοτιάδες θα είναι ξανά το κύριο χαρακτηριστικό, αλλά θα πέσουν αρκετές και δυνατές βροχές.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, μετά το ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια πτώση του υδραργύρου. Ωστόσο, στα βόρεια είναι που θα γίνει πιο αισθητή και όχι τόσο στην υπόλοιπη χώρα, που η υποχώρηση θα είναι μικρότερη. Μάλιστα, οι νοτιάδες που θα επικρατήσουν ξανά από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα είναι αυτές που θα προκαλέσουν το βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει το πολύ νερό.

ΕΜΥ: Η εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα μέχρι και τη Δευτέρα 4/12/23

  • Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις επόμενες ημέρες, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.
  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16°C, στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 21°C και στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19°C στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22°C στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.
  • Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
  • Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7
  • Μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
  • Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου προβλέπεται άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Ο καιρός ανά περιοχή στην Ελλάδα την Πέμπτη 30/11/23

Η ΕΜΥ στο δελτίο καιρού που δημοσίευσε προβλέπει και τον καιρό αναλυτικά ανά περιοχή για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται από την πρόγνωση, στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι συνθήκες βελτιώνονται και τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, τοπικά στο Ιόνιο έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχει βροχές και τοπικές καταιγίδες την Πέμπτη 30/11/23

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου προβλέπει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανόν στις Κυκλάδες και τοπικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από -1 έως 12 βαθμούς), 9 έως 19°C στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 12 έως 19°C στη δυτική Ελλάδα (από 4 έως τους 12 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 20°C στις Κυκλάδες και έως τους 22°C στην Κρήτη, 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ