Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πότε θα δούμε καλοκαίρι

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πότε θα δούμε καλοκαίρι

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και νότια τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 24 βαθμούς), 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 31 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 24 βαθμούς), 19 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-06-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς, στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-06-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-06-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βάρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ