Καιρός: Ερχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και παροδικές χιονοπτώσεις

Καιρός: Ερχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και παροδικές χιονοπτώσεις

Χαλάει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ΕΜΥ δίνει τις προβλέψεις της για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ανά ημέρα μέχρι και την Πέμπτη, και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό

Κυριακή 24/11

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και μέχρι τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 25/11

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και πρόσκαιρα στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη 26/11

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 27/11 και Πέμπτη 28/11

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που την Πέμπτη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καταστροφές από την κακοκαιρία -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καβάλα και Θάσος - Δεμένα τα πλοία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Οκτω περιοχές σε έκτακτη ανάγκη από την κακοκαιρία

Στη Θάσο, έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια του νησιού, ενώ στην Καβάλα δύο περιοχές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, που χθες αντιμετώπισαν πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

Η βροχή συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αλλά και μέχρι αυτή τη στιγμή (12 το μεσημέρι), ωστόσο η ένταση της δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Λόγω της κλίσης του εδάφους, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού, αφού υποχώρησε από τις τοπικές κοινότητες Πολύστηλου και Δάτου, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, συσσωρεύτηκε στον κάμπο των Τεναγών. Μικροπροβλήματα υπήρξαν ωστόσο σε γειτονιές μέσα στην πόλη της Καβάλας με πτώσεις δέντρων και παλιών τοιχίων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην περιμετρική οδό.

Χωρίς σχολεία η Θάσος από την κακοκαιρία

Στο νησί της Θάσου, με απόφαση του δημάρχου, Λευτέρη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τα δύο τελευταία 24ωρα, καθιστώντας έτσι δύσκολη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα σε περιοχές της νότιας Θάσου και ειδικότερα στα Λιμενάρια, όπου για μια ακόμη φορά κάτοικοι και επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν μέσα στα νερά και τη λάσπη, λόγω των πολεοδομικών προβλημάτων που παρουσιάζει το χωριό. Προβλήματα όμως υπήρχαν και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στον Θεολόγο, τον Ποτό και τις Μαριές.

Δεμένα τα πλοία στην Καβάλα λόγω της κακοκαιρίας

Τα πλοία στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν σήμερα δεμένα, καθώς λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων, εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ, που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Μόνο δυο δρομολόγια πραγματοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή – Λιμένα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με το οποίο συστήνει τους κυβερνήτες σκαφών και πλοίων να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ