Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι πιο ζεστός σε σχέση με τη Δευτέρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη από την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα ανατολικά και τα νότια έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά έως 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τη Σάμο και νοτιότερα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία του καιρού μέχρι και την Κυριακή 26/5/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Τετάρτη 24 Μαΐου στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοδυτικά ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου και το Σάββατο 27 Μαΐου άστατος προβλέπεται ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το Σάββατο στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή 28 Μαΐου στην ανατολική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS