Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική - Χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα

Ραγδαία η επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική - Χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί σε αρκετές περιοχές της Αττικής και πιο συγκεκριμένα στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια προάστια.

Έντονη βροχόπτωση επίσης καταγράφεται στο Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία, την Κηφισιά και τους Θρακομακεδόνες ενώ και στο Παλιό Φάληρο καταγράφεται παρόμοια εικόνα με δυνατούς ανέμους. Η διαφορά στη θερμοκρασία, που τις προηγούμενες ημέρες κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, ήταν αισθητή ήδη από τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, που μίλησε στο Θέμα 104,6 «η καταιγίδα αυτή ήταν το πρώτο πέρασμα της διαταραχής των επόμενων ωρών»

«Για σήμερα τα πολύ έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν» πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος διευκρινίζοντας ότι «θα έχουμε βροχές αλλά όχι τόσο σημαντικές. Να δούμε αύριο πόσο χαμηλά θα φτάσουν τα χιόνια».

Όπως είπε «η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει πολύ στη Βόρεια Ελλάδα και από αύριο θα επηρεαστεί η χώρα και στα νοτιότερα κομμάτια συμπεριλαμβανομένης της Αττικής».

«Μας κάνει εντύπωση αυτή η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αλλά είναι κάτι που συμβαίνει μέσα στον χειμώνα» κατέληξε.

Χιονίζει στα ορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας

Την ίδια στιγμή, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καταγράφονται στη Θράκη και στη Μακεδονία το πρωί της Τετάρτης

Μετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό, όπου η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Ταυτόχρονα, ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις σημειώνονται στα Πεύκα, στο Ρετζίκι, στο Φίλυρο, στην Εξοχή και στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Χιονόνερο πέφτει στο Ωραιόκαστρο και χιόνι στον Σοχό.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα στον νομό, όπως στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Πυκνή χιονόπτωση στην Φλώρινα - Κλειστά τα σχολεία

Στην Φλώρινα αργά τη νύχτα ξεκίνησε η χιονόπτωση, η οποία μάλιστα είναι πυκνή. Σύμφωνα μάλιστα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Forecast Weather Greece, η θερμοκρασία έχει πέσει στο μηδέν, με το χιόνι να φτάνει ήδη τα 10 εκατοστά.

Κατά διαστήματα μάλιστα, η χιονόπτωση είναι έντονη, καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και δημιουργούν ένα σκηνικό χιονοθύελλας ανά διαστήματα.

Με την επιδείνωση του καιρού, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, αποφάσισε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου να παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπως αναφέρει το neaflorina,gr. Αντίθετα, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τρίκαλα: Χιονίζει στα ορεινά του νομού, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις

Χιονίζει στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο οποίος διεθέτει 14 μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν τις επόμενες ώρες.

Πως θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη 06/02 ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 07/02. Στο χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατανομή της ελάχιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Πέμπτη 06/02 καθώς και την τιμή της σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όσον αφορά τα φαινόμενα, για το υπόλοιπο της Τετάρτης 05/02, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νοτίων ηπειρωτικών και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Βροχές αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.

Την Πέμπτη 06/02 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού.

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης 05/02 οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η διεύθυνση και η ταχύτητα του ανέμου το απόγευμα της Τετάρτης 05/02. Την Πέμπτη 06/02 οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλληνίας λόγω ισχυρών ανέμων ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS