Καιρός: Στα «ύψη» η θερμοκρασία έως το Σάββατο - Στους 37 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Καιρός: Στα «ύψη» η θερμοκρασία έως το Σάββατο - Στους 37 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

H θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδο στη χώρα έως το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με το meteo.gr

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την κεντρική Ευρώπη και τα δυτικά Βαλκάνια, όπου αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή 23 Ιουνίου και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου έως και την Κυριακή 25/06.

Με πορτοκαλί/κόκκινο είναι οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Τετάρτη (21/06)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στο Αιγαίο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη & Παρασκευή (22/06 και 23/06)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τι μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την Τετάρτη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο (24/06)

Γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με τη ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ