Καιρός στην Αθήνα - Χιόνια: Άνεμοι έως πέντε μποφόρ με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Καιρός στην Αθήνα - Χιόνια: Άνεμοι έως πέντε μποφόρ με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Επέστρεψε για λίγο το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στη χώρα.

Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα προβλέπεται άστατος, με ισχυρούς ανέμους από το μεσημέρι, βροχές και χιόνια στα ορεινά. Χιονόνερο έχει ξεκινήσει αυτή την ώρα να πέφτει στα βόρεια προάστια.

Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώνονται ασθενείς βροχές, ενώ πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικότερα βροχές προβλέπονται, λίγο πιο ισχυρές στα ανατολικά και βόρεια του νομού, ενώ ήδη χιονίζει στα βόρεια, πανω από τα 400 μετρα υψόμετρο, όπως Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Διόνυσο.

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει την Τρίτη σημαντικά, καθώς από τους 17 βαθμούς σήμερα στο κέντρο της πόλης, την Τρίτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς στο κέντρο και τους 6 βαθμούς στα βόρεια προάστια.

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας η θερμοκρασία στις 2 το μεσημέρι δεν θα ξεπερνά τους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ πνέουν άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Και στα νότια προάστια πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία στις 14:00 να αγγίζει μόλις τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε χάρτη του meteo τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

kairosathina anemoiathina meteo

Εν τω μεταξύ, απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Κλειστές οι γραμμές Πειραιά – Σαλαμίνας, Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, Κυλλήνης – Ζακύνθου, Κυλλήνης – Κεφαλονιάς και Ρίου – Αντιρρίου.

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισε η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών Θήβας από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα.

Ο καιρός στην Αττική τις επόμενες ημέρες σε χάρτη

kairosathina kairossimera kairostora xiononero

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ