Ασυνήθιστη κακοκαιρία από σήμερα, θα θυμίσει Νοέμβριο -Πού θα έχει καταγίδες, χαλάζι, κεραυνούς

Ασυνήθιστη κακοκαιρία από σήμερα, θα θυμίσει Νοέμβριο -Πού θα έχει καταγίδες, χαλάζι, κεραυνούς

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες προβλέπεται άστατος καθώς επηρεάζεται από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία.

Το σκηνικό για σήμερα Πέμπτη προβλέπει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές το πρωί στο Ιόνιο και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τα ανατολικά και είναι ασυνήθιστο για την εποχή. Πρόκειται για ένα βαρομετρικό που συναντάμε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, το οποίο φέρνει βροχές και καταιγίδες από αύριο και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι ο Ιούνιος αναμένεται να συνεχίσει βροχερός, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν βροχές και το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Meteo: Ο καιρός για την Πέμπτη

Το Meteo για αύριο, Πέμπτη, προβλέπει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές το πρωί στο Ιόνιο και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, μέτριους ανέμους στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Η ορατότητα στα δυτικά και κεντρικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 24 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 22 βαθμούς), 18 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 32 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 15/6

Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις οι οποίες από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Αρχικα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-06-2023
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023
Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-06-2023
Στα ανατολικά τμήματα της χώρας νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-06-2023
Στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ