Ο καιρός σήμερα: Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα

Ο καιρός σήμερα: Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα

Αστατος θα παραμείνει και σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία, που ξεκίνησε από χθες στα δυτικά της χώρας, θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική από τα ξημερώματα

Από τα ξημερώματα η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική.

Από τις 5 τα ξημερώματα η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές, που συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς. Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας -40 κλήσεις στην πυροσβεστική

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα είναι ιδιαίτερα δύσκολη τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα σε 20 λεπτά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή. Η πυροσβεστική μάλιστα, μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα περισσότερα προβλήματα εκτός από το κέντρο της Αθήνας, εστιάζονται στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Περιστέρι).

Προβλήματα στην κυκλοφορία από την καταιγίδα στην Αττική -Ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση

Στο μεταξύ προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στην Αττική λόγω της αυξημένης κίνησης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών στην έξοδος), και στην άνοδοι της Λεωφόρου Κηφισού από τη Λένορμαν. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση στην Αλεξάνδρας από το Πεδίον Άρεως προς Κηφισίας, και στη Μεσογείων. Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Αρτα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ωστόσο τη νύχτα η κακοκαιρία για άλλη μία φορά στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα. Στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να πλημμυρίσει η πόλη. Η σφοδρή βροχόπτωση γέμισε νερά τους δρόμους για άλλη μία φορά στο νησί, που ακόμη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την κακοκαιρία «Ιανός».

Και στην Κέρκυρα από νωρίς το απόγευμα η ισχυρή κακοκαιρία έπληξε το νησί. Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Σάροκο, Σιδάρι και Πυργί, ενώ στη Δασιά και στο Μον Ρεπό έγιναν κλήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η κακοκαιρία έπληξε και την Πρέβεζα όπου τη νύχτα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κεραυνών. Μάλιστα, από την πτώση ενός κεραυνού στην περιοχή της Κρυοπηγής, άναψε φωτιά, με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει στο σημείο. Κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική και στην Αρτα για όπου κι εκεί η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Η κακοκαιρία είναι έντονη στην δυτική Πελοπόννησο, ενώ και στην Πάτρα ξέσπασε καταιγίδα. Εντονη ήταν από χθες η κακοκαιρία και στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου δημιουργήθηκαν μάλιστα υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ