Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατηγορίας 3 σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατηγορίας 3 σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ

Βροχερό είναι σήμερα, Παρασκευή 10/05, το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ, με έμφαση κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Καιρός: Στην κατηγορία 3 η σημερινή βροχόπτωση σημειώνει το meteo

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης, κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές.

Έρχεται καύσωνας

Μετά τις 15 Μαΐου, η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα πρόωρο κύμα καύσωνα, το οποίο φαίνεται πως θα εκτινάξει τη θερμοκρασία ακόμη και στους 39 βαθμούς.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού Windy, από την Τετάρτη 15/05, θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 σε αρκετές περιοχές.

Ωστόσο, Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς.

Ειδικά το Σάββατο 18/05, το προγνωστικό μοντέλο προβλέπει θερμοκρασίες 39 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Χαλκίδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ