Κακοκαιρία 24 ωρών από αύριο το απόγευμα -Πότε θα χτυπήσει την Αθήνα, αναλυτική πρόβλεψη

Κακοκαιρία 24 ωρών από αύριο το απόγευμα -Πότε θα χτυπήσει την Αθήνα, αναλυτική πρόβλεψη

Θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής (3/12), κυρίως στα νοτιανατολικά της χώρας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις, με θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν διάρκεια μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4/12).

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, όπως εξήγησε στο δελτίο του Mega, η κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια 24 ωρών, από το απόγευμα της Κυριακής ως το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να χτυπήσει με ένα κύμα έντονων καταιγίδων και την Αττική, το πρωί της Δευτέρας.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    • Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου - Σαμοθράκης).
    • Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Καλλιάνος: Βροχές και ισχυροί άνεμοι στα νότια και ανατολικά της χώρας

Οι βροχές θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο 24ωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Οι αλλαγές αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου (2/12) αρχικά με εξασθενημένες βροχές μέτριας έντασης στη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά από αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει. Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι τους 22 βαθμούς στη χώρα, με τη θερμοκρασία να είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Από την Κυριακή (3/12) όμως χειροτερεύει ο καιρός. Βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο και ειδικότερα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι αναμένεται να αγγίξουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα είναι και πάλι υψηλή μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου, 6-7 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή για την εποχή.

Τη Δευτέρα (4/12), νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, θα σημειωθούν βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της νησιωτικής χώρας, αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα πέφτει σιγά-σιγά στους 14 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην κεντρική θα σημειωθεί στους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Από την Τρίτη (5/12) και μετά αναμένεται πρόσκαιρα να βελτιωθεί ο καιρός. Κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Μαρουσάκης: Με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα

Με αρκετές βροχές ακόμη και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους και να πέφτει επιτέλους και η θερμοκρασία, τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός του νοτιά φαίνεται να κυριαρχεί και για το διάστημα μέχρι και τα Χριστούγεννα με κάποια μικρά διαστήματα βοριά, και αυτός ο παράγοντας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θερμοκρασιακά θα κινηθούμε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον Άγιο Βασίλη να μας έρχεται μάλλον από τη θάλασσα κι όχι από τα χιονισμένα μέρη του βορρά.

Ήπιος θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή (3/12), με τη θερμοκρασία να σημειώνεται μέχρι και τους 20-23 βαθμούς Κελσίου. Ομως στα δυτικά, τα βόρεια, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές νεφώσεις, ενώ από το απόγευμα και μετά θα συναντήσουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ενώ ηλιοφάνεια αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν από το απόγευμα και μετά, με ισχυρές εντάσεις.

Αρνιακός: Ανοιξιάτικος καιρός με βροχές από το απόγευμα της Κυριακής

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ο ανοιξιάτικος καιρός θα συνεχιστεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως θα σημειωθούν κάποιες βροχές, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σχεδόν σε όλη τη χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την νέα εβδομάδα, τα συνήθως ψυχρά «Νικολοβάρβαρα» πλησιάζουν, όποτε και θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Τάσος Αρνιακός, από αύριο Κυριακή (3/12) αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που σταδιακά από το απόγευμα θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο, που σταδιακά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει στα βόρεια του 18-19 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αγγίξει τους 20-24 βαθμούς Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ