Κακοκαιρία -Κρήτη: Απεγκλωβίστηκε ετοιμόγεννη γυναίκα στην Χερσόνησο -Εγιναν 79 διασώσεις στο Νομό Ηρακλείου

Κακοκαιρία -Κρήτη: Απεγκλωβίστηκε ετοιμόγεννη γυναίκα στην Χερσόνησο -Εγιναν 79 διασώσεις στο Νομό Ηρακλείου

Μία ετοιμόγεννη γυναίκα χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες στην Χερσόνησο Κρήτης, όπου χθες η κακοκαιρία συνεχιζόταν.

Η περιοχή της Χερσονήσου «χτυπήθηκε» από τις ισχυρές νεροποντές, με σπίτια να πλημμυρίζουν και αυτοκίνητα να παρασέρνονται από τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή που ξεχείλισε.

Η πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 450 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων (έχουν επέμβει μέχρι το πρωί σύμφωνα με την ενημέρωσή της, σε 75 περιπτώσεις) στον Νομό Ηρακλείου και χρειάστηκε να βοηθήσει στην διάσωση τουλάχιστον 79 ανθρώπων, εκ των οποίων, οι 27, σύμφωνα με το cretalive, ήταν ανήλικα παιδιά.

Ενα από αυτά τα άτομα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ήταν μία ετοιμόγεννη γυναίκα η οποία βρισκόταν στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί προκειμένου να μεταφερθεί σε μαιευτήριο, καθώς είχε φτάσει η ώρα του τοκετού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία, εντοπίστηκαν στις περιοχές Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Ακόμη, η πυροσβεστική δέχτηκε 120 κλήσεις στο Ρέθυμνο, επίσης για αντλήσεις υδάτων καθώς κι εκεί η κακοκαιρία χθες ήταν σφοδρή. Μέχρι στιγμής έχει επέμβει σε 13 περιπτώσεις, ενώ έχει απεγκλωβίσει 8 άτομα. Οπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, όλες της οι δυνάμεις στην Κρήτη παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS