Καιρός: Ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία "Bianca", όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας. Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων στα ανατολικά τμήματα των νομών Λαρίσης, Πιερίας και Ημαθίας.

Από τις πρώτες ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, και βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, ενώ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Την Δευτέρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Ο καιρός σήμερα...

Θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα στα βόρεια. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήμα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, ενώ, κυρίως στα βόρεια, θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και κατά τόπους θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 2 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7-9 μποφόρ, και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ με γρήγορη μικρή εξασθένηση.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί 6 με 8 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τμήματα έως 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο κυρίως στα βόρεια, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην κεντρική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας και πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους και στα νότια σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Στα νότια νότιοι 6 με 8 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν λίγο.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-02-2022
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς καθώς και της Θράκης τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στη βόρεια και την κεντρική χώρα θα είναι αισθητή φθάνοντας τους 8 με 10 βαθμούς στα βόρεια, τους 10 με 12 βαθμούς στα νότια και τους 14 με 16 στα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS