Κακοκαιρία Elias: Οχυρώνουν με αναχώματα τον ποταμό Σπερχειό για να μην υπερχειλίσει

Κακοκαιρία Elias: Οχυρώνουν με αναχώματα τον ποταμό Σπερχειό για να μην υπερχειλίσει

Σάρωσε τη Λαμία η κακοκαιρία Elias, με τις Αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να έχουν «στραμμένο το βλέμμα τους» στον Σπερχειό ποταμό, καθώς έχει φουσκώσει και δέχεται τα νερά από τη Δυτική Φθιώτιδα, την ορεινή Ευρυτανία, την Οίτη και από χείμαρρους και ρέματα που εκβάλλουν.

Στο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκονται μηχανήματα του Δήμου που προσπαθούν να ενισχύσουν και να οχυρώσουν την περιοχή με αναχώματα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Elias.

Κακοκαιρία Elias: Ώρες αγωνίας στο χωριό Κόμμα

Παράλληλα, στο χωριό Κόμμα οι κάτοικοι αγωνιούν για τα σπίτια και τα χωράφια τους καθώς τον ίδιο εφιάλτη έζησαν με την κακοκαιρία Ιανός βλέποντας τα χωριά, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να πνίγονται κάτω από τόνους λάσπης.

Σήμερα η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκο. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι: «Είναι πολύ καλύτερη εικόνα από χθες, έχει πέσει η στάθμη του Σπερχειού. Παραμένουν όμως τα προβλήματα. Είχαμε προβλήματα σε χωριά της Υπάτης όπου έσπασε ένα ρέμα. Προβλήματα και στο χωριό Καρυά της Υπάτης από έργα του αναδασμού καθώς κόπηκε ο δρόμος στα δύο, χάθηκε η πρόσβαση προς το χωριό».

Όπως είπε τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν από χθες όπως και το πρόβλημα με την υδροδότηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ