Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη με τους 66 δημάρχους της Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου όπου αξιολογήθηκαν οι δυσκολίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές και συμφωνήθηκε ομόφωνα, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν τίθεται ζήτημα πρόσβασης λόγω καιρικών συνθηκών, να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα σε όλη την Αττική.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό πως κλειστοί θα παραμείνουν και αύριο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

patoulis anartisi

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κoπτσή: «την Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Την πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά τη λήξη της κακοκαιρίας στην Αττική και τις άλλες πληγείσες περιοχές, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό σελφ τεστ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS