Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, ιδιωτικός τομέας, Δημόσιο, δικαστήρια και καταστήματα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, ιδιωτικός τομέας, Δημόσιο, δικαστήρια και καταστήματα

Τι θα γίνει με τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς

Θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμα ώστε να ξαναβρούν τους φυσιολογικούς ρυθμούς τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας στις περιοχές που επλήγησαν μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίς».


Η Αττική συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις, το χιόνι δεν έχει λιώσει και απλά έχουν στοιβαχτεί τόνοι στις άκρες των μεγάλων δρόμων. Όσο για τα στενά και τους δρόμους στις γειτονιές, το χιόνι δεν έχει καθαριστεί και έχει γίνει πάγος.

Σχολεία

Σήμερα, Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης σε καμία περιοχή της Αττικής και της Κρήτης και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευσηΚλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Ιδιωτικός τομέας και Δημόσιο

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει βάλει φρένο ακόμη και στην εργασία αφού σε πολλά σημεία ο κόσμος λόγω του χιονιού που δεν έχει καθαριστεί και του πάγου, δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του.
Για σήμερα λοιπόν, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στον Δημόσιο τομέα, η τηλεργασία θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η κάθε υπηρεσία.

Δικαστήρια

Η κακοκαιρία έφερε επιπτώσεις και στην «Θέμιδα». Κάτι που σημαίνει ότι σήμερα αλλά και την Παρασκευή τα δικαστήρια σε Αττική και Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά.

Καταστήματα

Ήδη υπάρχουν φόβοι ότι εξαιτίας του χιονιού που δεν έχει καθαριστεί σε πολλούς δρόμους και στις γειτονιές, τα καταστήματα δεν μπορούν να εφοδιαστούν. Ωστόσο σήμερα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Σημειώνεται, όμως, ότι δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες courier και delivery.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών

Αναβάλλονται και οι παιδικοί εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν σήμερα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αλλά και στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.
Οι εμβολιασμοί σε άλλα κέντρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά.

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Συνοπτικά και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

  • Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  • Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.
  • Για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  • Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  • Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS