Κακοκαιρία Ελπίς: «Θέμα ωρών το πρόστιμο στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού»

Κακοκαιρία Ελπίς: «Θέμα ωρών το πρόστιμο στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της εκπομπής «από τις 6» μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να επιβληθεί το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τον νόμο 4663/20.

Όπως επισημάνθηκε σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε η Επιτροπής Διερεύνησης που συνέστησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα καταθέσει το πόρισμα για την πρωτοφανείς καταστάσεις που διημείφθησαν στην Αττική οδό το διάστημα 24 και 25 Ιανουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οχημάτων και επιβατών κατά την κακοκαιρία «Ελπίς» στον Αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού.

Το πόρισμα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πόρισμα επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών για την κατάσταση στις εταιρείες που διαχειρίζονται τον δρόμο, δηλαδή στις «Αττική Οδός» και «Αττικές Διαδρομές». Για την κατάρτιση του πορίσματος αξιοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων όλα τα τεχνικά, ηλεκτρονικά μέσα και πληροφορίες όπως ηχογραφημένες συνομιλίες ανάμεσα στην Τροχαία Αττικής Οδού του Κέντρου Διαχείρισης της Αττικής Οδού.

Το ύψος του προστίμου
Βάση νόμου προβλέπεται πρόστιμο εάν η κυκλοφορία διακοπεί για πάνω από μία ώρα σε οποιοδήποτε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, ως συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων ή βλάβης στοιχείου της οδικής υποδομής. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ή του κατ’ εξουσιοδότηση αυτού αρμοδίου οργάνου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο που μπορεί να ξεκινήσει από 5.000 ευρώ και να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS