Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 για Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο - Αυστηρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 για Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο - Αυστηρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Έκτακτη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας εν όψει της κακοκαιρίας EVA, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, εστάλη μήνυμα από το 112 για τις περιοχές του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, υπάρχει αυστηρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία για περιορισμό των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Eva.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας 

 
Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, εν όψει της έντονης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη των φαινομένων.

Επιπλέον, ενεργοποιούνται τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι κλειδί για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και ζήτησε απ' όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν το σύνολο των δυνάμεών τους στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ