Κακοκαιρία «Ιανός»: Κύματα μέχρι 7 μέτρα στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει το meteo

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κύματα μέχρι 7 μέτρα στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει το meteo

Απίστευτα φαινόμενα αναμένεται να δημιουργηθούν από την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo, «κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη κυματισμού που ακολουθεί». Ενα φαινόμενο που κάθε άλλο παρά συχνά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» περιοχές σε Δ. Ελλάδα-Πελοπόννησο που θα πλήξει ο «Ιανός»

Νωρίτερα σήμερα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, κηρύχθηκαν σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου λόγω της έλευσης της κακοκαιρίας «Ιανός». Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» προβλέπεται από τον νέο νόμο σε περίπτωση επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρόκειται για φαινόμενο με ιδιαίτερα στοιχεία.

Ισχυροί άνεμοι στη Γαστούνη 

Με δομή κυκλώνα θα «σκάσει» στις ακτές

Ο μετεωρολόγος, δ/ντης ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει, ακολούθως, ότι «περιμένουμε τη φάση που θα μπει στη στεριά. Από εκείνο το σημείο και πέρα θα παρακολουθούμε με δορυφορικές εικόνες, θα βλέπουμε τους κεραυνούς και θα εντοπίζουμε πού εκδηλώνονται τα πιο έντονα φαινόμενα».

Ερωτηθείς αν ο σχηματισμός του κυκλώνα θα «σπάσει» μόλις φτάσει στη στεριά, ο κ. Λαγουβάρδος εξηγεί ότι «μέχρι να φτάσει το κέντρο του στη στεριά, τότε θα έχει αυτόν τον σχηματισμό. Μετά θα διαλυθεί αυτό το γνωστό σχήμα, αλλά δεν θα παύσει η αστάθεια».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ