Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές της Κοζάνης, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα σε δρόμους και οικισμούς.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής, η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τις Αρχές να συστήνουν αυξημένη προσοχή στους πολίτες.
Πλημμυρικά φαινόμενα στον Άγιο Δημήτριο
Στην τοπική κοινότητα Αγίου Δημητρίου καταγράφηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς φερτά υλικά και μεγάλες ποσότητες νερού κατέληξαν σε δρόμους και χαμηλά σημεία.
Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη γέφυρα της περιοχής, η οποία πλημμυρίζει σχεδόν σε κάθε έντονη βροχόπτωση.
Η διέλευση των οχημάτων στο σημείο χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη, ενώ δύσκολη ήταν η κατάσταση και σε μεγάλο τμήμα της περιοχής της Σαριγκιόλ, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που δέχθηκαν οι οικισμοί.
Μεγάλα ύψη βροχής στην Κοζάνη
Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης έως τις 23:00, τα ύψη βροχής ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
Στην Κοιλάδα καταγράφηκαν 85 χιλιοστά βροχής, στον Άγιο Δημήτριο 60 χιλιοστά και στο Μαυροδένδρι, στον κάμπο, 51 χιλιοστά.
Έκκληση για προσοχή από τις Αρχές
Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή σε κατοίκους και οδηγούς, κυρίως στα χωριά που βρίσκονται στις πλαγιές των γύρω ορεινών όγκων.
Μεταξύ των περιοχών που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή είναι το Δρέπανο, το Γαλάνι, η Κοιλάδα, το Καπνοχώρι και το Λεβέντη.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ορμητικά νερά μπορούν να παρασύρουν λάσπες και φερτά υλικά, δημιουργώντας ακόμη και προσωρινά ρέματα μέσα στους οικισμούς και σε δρόμους όπου συνήθως δεν υπάρχει υδάτινη ροή.
Διακοπές ρεύματος και κλήση στην Πυροσβεστική
Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με αναφορές για διακοπές ρεύματος σε περιοχές που επηρεάστηκαν από τα έντονα φαινόμενα.
Η Πυροσβεστική Κοζάνης δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων σε οικία στο Δρέπανο Κοζάνης.
Συστάσεις προς τους πολίτες
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε σημεία όπου έχουν συγκεντρωθεί νερά.
Παράλληλα, συνιστάται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στις περιοχές που επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία.







