Κακοκαιρία: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Προβλήματα σε Θάσο, Σέρρες και Χαλκιδική - Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό

Κακοκαιρία: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Προβλήματα σε Θάσο, Σέρρες και Χαλκιδική - Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό

Απεγκλωβισμοί, διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι


Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα επιμείνει να δείχνει τα «νύχια» της και σήμερα ενώ το κύμα με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα.

Θάσος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε χθες στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο και δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Χαλκιδική

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Χαλκιδική, ενώ ήταν σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Σέρρες

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς. Διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής. Χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών.

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη χθες από το 112, στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές σε Μακεδονία, Θράκη Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερά και Εύβοια.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Άγιο Στέφανο και ήταν ίσο με 63 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς ως τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης 24/08.
Τα έντονα φαινόμενα εντοπίστηκαν στο Κέντρο και στα νότια προάστια και στον Πειραιά.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως νωρίς το μεσημέρι στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην κεντρική Μακεδονία και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS