Κακοκαιρία: ΄Ώρες αγωνίας στη Λαμία - Η ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει με βάρκες τους κατοίκους πλημμυρισμένου χωριού

Κακοκαιρία: ΄Ώρες αγωνίας στη Λαμία - Η ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει με βάρκες τους κατοίκους πλημμυρισμένου χωριού

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έσπασε η Γερμανική Τάφρος στον Σπερχειό ποταμό και όλο το νερό εισέβαλε μέσα στο χωριό.


Συνεχίζουν να μάχονται με τις πλημμύρες οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας. Στη Λαμία ο Σπερχειός μετά την υπερχείλισή του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών κατοίκων στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

Ο Σπερχειός έπνιξε το Κόμμα Λαμίας, Εξαιτίας της κακοκαιρίας έσπασε η Γερμανική Τάφρος στον Σπερχειό ποταμό και όλο το νερό εισέβαλε μέσα στο χωριό. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σύμφωνα με το tvstar.gr.

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με βάρκες απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαμιέων από το πρωί έχουν μεταφερθεί από τα σπίτια τους στο πλημμυρισμένο, Κόμμα Λαμίας, περίπου 100 άτομα.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που μας ανησυχεί είναι τι ποσότητες νερού θα φέρει ο Σπερχειός από την δυτική Φθιώτιδα. Τις προηγούμενες ώρες απεγκλωβίσαμε περίπου 100 άτομα από το χωριό Κόμμα», ανέφερε στο lamianow.gr από ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος

Καραΐσκος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ