Κακοποίηση ανηλίκων: Θέμα χρόνου η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηρότερο πλαίσιο για τους δράστες

Κακοποίηση ανηλίκων: Θέμα χρόνου η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηρότερο πλαίσιο για τους δράστες

Προ των πυλών είναι η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για αυστηρότερο πλαίσιο για τους δράστες κακοποίησης ανηλίκων.

Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προβλέπει την καταχώρηση νομικών υποθέσεων σε βάρος ανηλίκων στο ποινικό μητρώο των δραστών με την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Έτσι, ένας παιδοβιαστής ο οποίος μετά τις εκκρεμότητες του με τη Δικαιοσύνη, επιδιώξει να εργαστεί σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι έχουν σχέση με την εκπαίδευση, με την φροντίδα, με οποιαδήποτε διαχείριση παιδιών, να είναι γνωστό ότι υπάρχει μία προηγούμενη υπόνοια παραβατικής συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία είχε εξαγγείλει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατεύονται τα ανήλικα παιδιά και θα υπάρχει η δυνατότητα «τουλάχιστον να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα».

Σημειώνεται ότι με βάση τον Ποινικό Κώδικα ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια, ενώ διάχυτος είναι ο προβληματισμός για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τη Δικαιοσύνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS